4 Aralık 2013 Çarşamba

Bozcaada Nazım İmar Planı (1997) ve Akvaryum Bağ Evleri Projesi (2010) aynı şirkete yaptırılmıştır

Nazım İmar Planı (1997) ve Akvaryum Bağ Evleri Projesi (2010) aynı şirkete yaptırılmıştır

Bozcaada'nın güneyinde yapılaşmaya imkan veren ve 1997 yılında Bozcaada Belediyesi tarafından onaylanan imar planı ile Akvarum Koyu'na yapılmak istenen 38 konutluk "Akvaryum Bağ evleri Projesi"nin aynı şirket tarafından hazırlandığı ortaya çıkmıştır.

Aşağıdaki belgeler "AN YAPI VE TURİZM LTD.ŞTİ"'nin sitesinden alınmıştır.

"BOZCAADA TUZBURNU VE HACIMAHMUT MEVKİİLERİ NAZIM İMAR PLANI, BOZCAADA - ÇANAKKALE, 1997)

http://www.anyapi.com.tr/anyapi/planlamalar/bozcaada/resimler/bozcaada1.jpg

"AKVARYUM BAĞ EVLERİ"

http://www.anyapi.com.tr/anyapi/planlamalar/bozcaada/resimler/bozcaada2.jpg


Bozcaada Belediyesi tarafından 1997 yılında onaylanan 1/5000 lik nazım imar planı ve 2010 yılında onaylanan "Akvaryum Bağ Evleri" projesi "An Yapı ve Turizm Ltd. Şti. | Global Mimarlık, Şehircilik İnş. ve Tic. Ltd. Şti." isimli şirkete
yaptırılmıştır.

Bu vesileyle, Bozcaada Belediyesi ile Akvaryum Bağ Evleri Projesi arasındaki ilişki belgelenmiştir.

Ekte sunduğumuz görüntülerde, projenin 38 konuttan oluştuğu AN YAPI'nın sunduğu detayda görülmekte ve "Akvaryum Bağ Evleri" sitesinde sunulan 8 konutun, bu görselin sağ üst tarafında yer aldığı görülmektedir.


İlk Etapta Yapılacak 8 Konut (Aşağıdaki resimde sol üstte yer almaktadır)
http://bozcaadaakvaryumbagevleri.com/det2.jpg

38 Konutluk Projenin Tamamı
http://www.anyapi.com.tr/anyapi/planlamalar/bozcaada/resimler/bozcaada2.jpg

Projenin Onama Yazısı
http://bozcaadaakvaryumbagevleri.com/onama.jpg

Belediye Tarafından Onaylanan Bozcaada İlçesi, Tuzburnu ve Hacımahmut Mevkileri Uygulama İmar Planı (1/1000)

http://oi39.tinypic.com/99ie0i.jpg

Geçtiğimiz haftalarda destekçilerimize ve takipçilerimizi şu bilgileri vermiştik

- Akvaryum Koyu'nda 38 konutluk toplu konut projesinin ilk etabı olan 8 konutluk proje için çalışmalar hali hazırda başlamış ve devam etmektedir.

- Akvaryum Koyu'nda yapılaşma bütün hızıyla devam etmektedir. Hali hazırda 4 konuttan oluşan bir projenin inşaatı devam etmektedir.

- Akvaryum Koyu'nda devam eden inşaatlar ve çalışmalar hukuki açıdan sıkıntılar içermektedir. Bozcaada'da SİT alanları 2009'da yeniden belirlenmiştir. Bu nedenle bu tarihten önce yapılan bütün planlar geçerliliğini yitirmiştir.

- 1997'de Bozcaada Belediyesi tarafından hazırlanıp, onaylanan 1/1000 ve 1/5000 lik projelerin bir geçerliliği yoktur.

- Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu da bu projeleri onaylarak, yanlışa ortak olmuştur.

- Bozcaada ile ilgili daha önce yapılan 1/25.000 lik plan genel olarak şehir merkezini kapsamaktadır. Bugün yapılaşmanın başladığı Akvaryum Koyu'nun 1/25.000 lik planı yoktur.

- Yeni 1/25.000 lik planda, bu alanlarının plana işlendiği ve adanın bağ ile tarım arazilerei dahil, güneyinde daha büyük bir alanın yapılaşmaya açıldığı görülmektedir.

- Yeni 1/25.000 lik yürürlülüğe girmeden adanın hiçbir köşesine çivi bile çakılmaması gerekmektedir.

- Sayın Başkanımız, bu alanların 1997'de imara kendi yönetimi tarafından açıldığını kabul etmiş, "Akvaryum Bağ Evleri" projesini ise yalanlamamıştır.
Biz bütün ortaya koyduğumuz iddiaları belgelere dayandırmakta, belgeler üzerinden konuşmaktayız.

Forumumuzu yalancılık ve iftira ile suçlayanları, yine belgelerle konuşmaya davet ediyor, bize yönelik sürdürülen "karalama faaliyetleri"nin ise başarıya
ulaşamayacağını belirtmek istiyoruz.

Adamızın nadide köşesi olan Akvaryum ve Ayana Koyunun geleceğini belirleyecek plan ile "Akvaryum Bağ Evleri" isimli 38 konutluk korkunç projenin aynı şirkete yaptırılması kabul edilemez.Bu Akvaryum Koyu'nun geleceğinin masa başında nasıl planlandığını göstermektedir.

Kamuoyunun bilgisine DİKKATLE sunarız.

Değerlendirmeyi, dostlarımızın ve takipçilerimizin bilgisine sunarız.
BOZCAADA FORUMU

http://www.facebook.com/BozcaadaForumu
http://www.twitter.com/BozcaadaForum
http://bozcaadaforumu.blogspot.com


DİĞER BELGELER İÇİN :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.236424776524986.1073741863.187879648046166&type=1











1 Aralık 2013 Pazar

AKVARYUM'DA İMAR İZNİ VE YAPI RUHSATININ İPTALİ İÇİN SÜREÇ İŞLETİLEBİLİR !

AKVARYUM'DA İMAR İZNİ VE YAPI RUHSATININ İPTALİ İÇİN SÜREÇ İŞLETİLEBİLİR !


*Fotoğraf, Gökçeada Bademli Köyü'ndeki inşaata aittir.

Kardeş adamız Gökçeada'da, Gökçeada Gönüllüleri Derneği tarafından uzun yıllardır sürdürülen mücadelenin, mahkeme tarafından haklı bulunması bize umut vermektedir.

Gökçeada Bademli Köyü'nde hukuksuz bir şekilde inşaatı tamamlanan 5 katlı bina* için Gökçeada Gönüllüleri Derneği, araziyle ilgili Belediye tarafında alınan SİT kararını ve yapı ruhsatının iptali için dava açmıştı.

Edirne Bölge İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurma kararı vermiş, geçtiğimiz Ağustos ayında ise binanın SİT alanı içinde olduğuna karar vererek, Gökçeada Belediye'si tarafından alınan kararları ve yapının ruhsatını iptal etmişti.

Mahkeme Kararının Tam Metni - http://goo.gl/XVCNSV

Biz de Bozcaada Forumu olarak, Akvaryum Koyu'nu hala devam eden, doğal dokuyu bozan inşaatlerin ve projelerin durdurulması, ayrıca yapılaşmanın Ayana, Beylik ve Çanak Koyu'na sıçramaması için, yapacağımız değerlendirmelerden ve görüşmelerden, sonra gerekli mercilere başvuru sürecini başlatmayı düşünüyoruz.

GÖKÇEADA'DA NE OLMUŞTU ?


SİT alanında kalan arazide bina yapılmasının önü Gökçeada Belediyesi’nin, 2010’da plan değişikliğine giderek bölgeyi turizm merkezi ilan etmesiyle açıldı. Belediye, Çanakkale Koruma Kurulu’nun 2004’te onayladığı 1/25 binlik koruma planında otelin yapıldığı araziyi SİT dışına çıkardığını öne sürerek inşaata onay vermişti. Gökçeada Gönüllüleri Derneği parselin sit alanı dışına çıkarılması kararı ve yapı ruhsatının iptali için dava açtı. Edirne Bölge İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme arazinin SİT alanı içinde kaldığına hükmetti. Kararı, Danıştay onarsa bina yıkılacak.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/mahkeme_bademlideki_otel_sit_alani_icinde-1134038

DAVA NEDEN AÇILMIŞTI ?

"Bademli Köyü, 101 ada, 22 ve 23 parsel sayılı taşınmazlara yönelik 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli tadilat ve ilave imar planının kabulüne ilişkin Gökçeada Belediye Meclisi'nin 06/02/2012 tarih ve 2012-16 sayılı kararının; hukuka aykırı olduğu, plan değişikliği ile mevcut yapıya hukuki uyarlık kazandırılmaya çalışıldığı, üst ölçekli plan notlarına aykırılık teşkil ettiği, düzenleme sahasının müstakil bir imar adasından küçük olamayacağı ve parsel ölçeğinde plan yapılamayacağı, parsellerin sit sınırının içinde yahut bitişik konumda bulunduğu, bu nedenle kurulun bilgi ve görüşünün alınması gerektiği iddia edilerek iptali istenilmektedir."