1 Aralık 2013 Pazar

AKVARYUM'DA İMAR İZNİ VE YAPI RUHSATININ İPTALİ İÇİN SÜREÇ İŞLETİLEBİLİR !

AKVARYUM'DA İMAR İZNİ VE YAPI RUHSATININ İPTALİ İÇİN SÜREÇ İŞLETİLEBİLİR !


*Fotoğraf, Gökçeada Bademli Köyü'ndeki inşaata aittir.

Kardeş adamız Gökçeada'da, Gökçeada Gönüllüleri Derneği tarafından uzun yıllardır sürdürülen mücadelenin, mahkeme tarafından haklı bulunması bize umut vermektedir.

Gökçeada Bademli Köyü'nde hukuksuz bir şekilde inşaatı tamamlanan 5 katlı bina* için Gökçeada Gönüllüleri Derneği, araziyle ilgili Belediye tarafında alınan SİT kararını ve yapı ruhsatının iptali için dava açmıştı.

Edirne Bölge İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurma kararı vermiş, geçtiğimiz Ağustos ayında ise binanın SİT alanı içinde olduğuna karar vererek, Gökçeada Belediye'si tarafından alınan kararları ve yapının ruhsatını iptal etmişti.

Mahkeme Kararının Tam Metni - http://goo.gl/XVCNSV

Biz de Bozcaada Forumu olarak, Akvaryum Koyu'nu hala devam eden, doğal dokuyu bozan inşaatlerin ve projelerin durdurulması, ayrıca yapılaşmanın Ayana, Beylik ve Çanak Koyu'na sıçramaması için, yapacağımız değerlendirmelerden ve görüşmelerden, sonra gerekli mercilere başvuru sürecini başlatmayı düşünüyoruz.

GÖKÇEADA'DA NE OLMUŞTU ?


SİT alanında kalan arazide bina yapılmasının önü Gökçeada Belediyesi’nin, 2010’da plan değişikliğine giderek bölgeyi turizm merkezi ilan etmesiyle açıldı. Belediye, Çanakkale Koruma Kurulu’nun 2004’te onayladığı 1/25 binlik koruma planında otelin yapıldığı araziyi SİT dışına çıkardığını öne sürerek inşaata onay vermişti. Gökçeada Gönüllüleri Derneği parselin sit alanı dışına çıkarılması kararı ve yapı ruhsatının iptali için dava açtı. Edirne Bölge İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme arazinin SİT alanı içinde kaldığına hükmetti. Kararı, Danıştay onarsa bina yıkılacak.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/mahkeme_bademlideki_otel_sit_alani_icinde-1134038

DAVA NEDEN AÇILMIŞTI ?

"Bademli Köyü, 101 ada, 22 ve 23 parsel sayılı taşınmazlara yönelik 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli tadilat ve ilave imar planının kabulüne ilişkin Gökçeada Belediye Meclisi'nin 06/02/2012 tarih ve 2012-16 sayılı kararının; hukuka aykırı olduğu, plan değişikliği ile mevcut yapıya hukuki uyarlık kazandırılmaya çalışıldığı, üst ölçekli plan notlarına aykırılık teşkil ettiği, düzenleme sahasının müstakil bir imar adasından küçük olamayacağı ve parsel ölçeğinde plan yapılamayacağı, parsellerin sit sınırının içinde yahut bitişik konumda bulunduğu, bu nedenle kurulun bilgi ve görüşünün alınması gerektiği iddia edilerek iptali istenilmektedir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder