31 Temmuz 2013 Çarşamba

TURİZM CENNETİ BOZCAADA’DA BİR GARİP UYGULAMA…

TURİZM CENNETİ BOZCAADA’DA BİR GARİP UYGULAMA…

Bir süredir ülkenin pek çok yerinde olduğu gibi Bozcada'da da devam eden forum, adanın önemli bir sorununu tartışıyor. “Poyraz Limanı'nındaki atıksu deşarjının denize yapıldığı” tartışmaları Bozcaada Forumu'nun en önemli konusu.  Bozcaada Forumu, şimdi de soruyor, “Poyraz Limanı'ndaki atıksu deşarj alanının üstünü kim kapadı?”

Bozcaada'da Zübeyde Hanım Parkı’nda gerçekleştirilen forumun birinci gündem maddesi “Poyraz Limanı'nındaki atıksu deşarjının denize yapıldığı” iddialarıydı. Bozcada'da atıksuların denize deşarj edilmesine tepki gösteren ada halkı, Valilik, Kaymakamlık ve Belediye’ye verilecek dilekçeleri kaleme alırken, yazılan dilekleçeleri oylayarak ve imzaya açarak ada forumunu gerçekleştiriyor. Altyapı (Kanalizasyon) Çalışma Grubu'nun yaptığı “Poyraz Limanı'nındaki atıksu deşarjının denize yapıldığı” iddiaları kapsamındaki çalışmalar forumda tartışılıyor.
“Kamuoyu desteği önemli”
“10 senedir boşa aktığı” dile getirilen, gerekli bütün başvuruların yapılmasına rağmen bir tedbir alınmayan “Kullanma Suyu” ile ilgili çalışma grubu kurulmasına ve konuyla ilgili çalışmaların-tespitlerin ivedilikle başlanmasına karar verilirken, atıksuların denize direkt olarak deşarj edilmesi konusuyla ilgili kamuoyu desteğinin sağlanmasının önemli olduğu vurgulanıyor.
Kim kapattı?
Bir süredir Bozcaada Forumları'nda tartışılan konuyla ilgili olarak, deşarj alanınaın üstünün traktör marifetiyle kapatıldığı ileri sürüldü. Poyraz Limanı'nda denize atıksu desarjının yapıldığı alanın üstünün 21 Temmuz Pazar günü traktörlü bir ekip tarafından kumla kapatılarak gizlenmeye çalışıldığı son yapılan forumda tartışıldı. Son durumla ilgili yapılan incelemede merkezden gelen kanalizasyon hattının hala aktif olduğu ve denize desarjın devam ettiği görüldüğü iddia edilirken, konuyla ilgili olarak; forumda “Poyraz Limanı’nda atıksu desarjının yapıldığı alanın apar topar kapanmasının, Bozcaada Forumu olarak aslında ne kadar doğru bir yolda olduğumuz ortaya çıktı” denildi.

http://www.canakkalememleket.com/?Syf=26&Syz=263908&%2FTUR%C4%B0ZM-CENNET%C4%B0-BOZCAADA%E2%80%99DA--B%C4%B0R-GAR%C4%B0P-UYGULAMA%E2%80%A6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder