23 Ağustos 2013 Cuma

Bozcaada Forumu 12. toplantısı

Bozcaada Forumu 12. toplantısını yapmak üzere Zübeyde Hanım Parkı'nda toplandı. Katılımcılar toplantı öncesinde, 30 Ağustos 2013 tarihinde Ayazma'da yapılacak temizlik çalışması için Bozcaada Forumu yazılı ve kirpi logolu tişörtler hazırladılar. Bu arada adalı gençler katılımcılara müzikle eşlik ettiler.
Atölye çalışmasından sonra, 48 kişinin katılımıyla toplantı yapıldı.
Toplantının başında önce gündem dışı konuşmalar yapıldı.
Çevre temizliği ile ilgili duyarlığı artırmak için, Ayazma'da yapılacak temizlik çalışmasının değişik zamanlarda, adanın değişik yerlerinde tekrarlanması kararlaştırıldı.
Toplumsal bilincin artık yerellikten evrensel boyuta yaklaşmakta olduğu, Bozcaada'nın geleceği için Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden imza verildiği belirtilerek, bizim de aynı hassasiyet içinde davranarak, nerede olursa olsun çevreye ve insana yapılan haksızlıklara karşı bir duruş göstermemiz istendi.
Bir katılımcı bu konuda bir örnek vererek, Change.org'daki ''Heybeliada'ya hastane istiyoruz'' kampanyasına destek verilmesini istedi.
Daha sonra gündem maddelerinin konuşulmasına geçildi.
İletişim çalışma grubu, Açık Radyo'nun Açık Gazete programında yayınlanan Prof. Dr. Mine İnceoğlu'nun söyleşisine internetten ulaşılabileceğini belirtti.
Yazılı ulusal medya ile ilişkilerin kurulmaya başlandığı söylendi.
İmar çalışma grubu, Bursa Şehir Planlamacıları Odası'ndan adaya gelecek ekibin 24.Ağustos.2013 cumartesi günü saat: 16:00-18:00 arasında Zübeyde Hanım Parkı'nda Bozcaada'nın yeni imar planı ile ilgili bir sunum yapacağını duyurdu. Toplantının adada bulunan herkese açık olduğu belirtilerek, bu çağrının paylaşılması istendi.
Gelecek toplantı 26.Ağustos.2013 Pazartesi gece saat: 22'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder