13 Ağustos 2013 Salı

Bozcaada Forumu 9. toplantısını gerçekleştirdi


Bozcaada Forumu 9. toplantısını Zübeyde Hanım Parkı'nda 35 kişinin katılımıyla yaptı.
Bir sonraki toplantının moderatörü belirlendi.
Poyraz limanından atıksu deşarjı ve kanalizasyon sorununun çözümü için belediyeye verilen dilekçeye gelen cevap okundu.
Konu üzerinde çeşitli görüşler dile getirildi. Kanalizasyon çalışma grubunun bu sürecin takibini yapacağı belirtildi.
Çalışma gruplarının koordinasyonu için bir üst kurul oluşturulması önerildi. Çalışma gruplarının verimliliği için daha fazla katılım ve aktif çalışma gereği vurgulandı.
Geçirdiğimiz kalabalık bir bayram tatilinden sonra trafik sorununun ada için önemi bir kez daha vurgulandı ve çeşitli çözüm önerileri gündeme getirildi.
Change.org'da 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planının durdurulması için başlatılacak kampanya metni okundu, onaylandı. İngilizce çevirisinin yapılması kararlaştırıldı.
Bir katılımcı ada şaraplarının yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı için uluslararası bir organizasyonun yararını dile getirdi. Bağcılığın ve şarapçılığın sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesi için bu fikrin olgunlaştırılmasına coşkuyla karar verildi.
Adada mevcut su dağıtım şebekesinde halen bir miktar asbest boru kullanıldığından ve bunların değiştirilmesi gerekliliğinden sözedildi.
Forum katılımcı ve takipçilerinden, uzmanlık gerektiren konularda internet kanalıyla yardım ve öneri alınabileceği düşüncesi dile getirildi. Bu sayede çalışmaların verimliliğinin artacağı belirtildi.
Forum bir sonraki toplantısını 15.Ağustos.2013 perşembe günü Zübeyde Hanım Parkı'nda yapacak.

Bozcaada Forumunun kanalizasyon sorunu ile ilgili verdiği dilekçeyi Bozcaada Belediyesi'den gelen cevap aşağıdadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder