5 Ağustos 2013 Pazartesi

“Nasıl bir Bozcaada?”

http://www.canakkaleolay.com/details.asp?id=85067


“Nasıl bir Bozcaada?”

Bozcaada Forumu bütün hızıyla devam ederken forumda, "Gelecekte nasıl bir adada yaşamayı düşünüyorsunuz" sorusu tartışılıyor.

Bozcaada'da Zübeyde Hanım Parkı'nda yoğun bir katılım ile gerçekleşen Bozcaada Forumu'nun, yeni katılımlarla kitleselleştiği görüldü. Çevre konuları ve kentsel alanlarla ilgili mücadelenin konuşulduğu Bozcaada Forumu'nda İmar Çalışma Grubu, foruma yaptıkları görüşmelerle ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler. Çalışmaların teknik grup ve tanıtım grubu olarak yürütüleceği anlatıldı ve bu gruplara herkesin kendi bilgi ve becerisi dahilinde katılması çağrısında bulunuldu. İmar Çalışma Grubu, imar planı haritalarını ozalit ve ayrıca çok sayıda büyük boy renkli fotokopi çektirdiğini belirterek, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplantılarda plana herkesin hakim olmasının sağlanacağı belirtildi.

ÇEVRE PLATFORMUNDAN DESTEK

Çanakkale Çevre Platformu'yla iletişim kurulduğu da açıklanan Bozcaada Forumu'nda, platformun her türlü desteği vereceği anlatıldı. Katılımcılara “Gelecekte nasıl bir adada yaşamayı düşünüyorsunuz?” sorusu sorulurken, bu sorunun yerel yöneticiler tarafından hiç kimseye sorulmadığı ve sözü olanların da dinlenmediği ifade edildi. İnsanların adaya temiz doğası bağları ve şarapları için geldiğinin vurgulandığı forumda, yanlış planlama ve yanlış yapılaşma ile kıyıların işgal edileceği, geçmişte Kuşadası, Akçay ve Avşa'nın başına gelenlerin Adayı bekleyen en büyük tehlike olduğu üzerinde duruldu.

KÜÇÜK İŞLETMELER TEHLİKEDE Mİ ?

Bazı katılımcılar imar planı hazırlanırken, Ada'da yaşayanlarının görüşlerinin her aşamada alınması gerektiğini, Bozcaada'da halkın istek ve ihtiyaçlarının hiç sorulmadığını ve plana yansımadığını söylediler. Ada'nın taşıma kapasitesinin çok sınırlı olduğu, çarpık yapılaşma sonucu nüfusun plansız artacağı ve buna bağlı olarak da küçük işletmelerin gelirlerinin azalacağı, giderek yok olacakları da forumda dile getirilen konular arasındaydı.

http://www.canakkaleolay.com/details.asp?id=85067

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder