23 Kasım 2013 Cumartesi

Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay ne demişti ?

"Bozcaada da Elden Gidiyor" başlığıyla, 24 Nisan 1990 yılında Milliyet Gazetesi'nde çıkan haberde sayın Belediye Başkanımızın yer alan ifade ifadeleri :

"Bozcaada'nın yıllardır geçim kaynağı olan bağcılık ve şarapcılık ölüyor. Biz de mecburen tarım alanlarını turizme açıyoruz"

"SİT alanının birkaç derece aşağı alınmasını ve hatta tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü bu adanın gelişimini engelliyor. Yüksek Anıtlar Kurulu ve İller Bankası ile yeni çalışmalara başladık. Koruma amaçlı yasa tasarısıyla yeniden adada SİT tespit çalışmaları yapılacak. Korunmaya alınması gerekmeyen bölgelerde imar serbest bırakılacak. Buda turizmin gelişmesini olumlu etkileyecek"

Aynı gazetede çıkan diğer bir haberde, "İmar Serbest Bırakılsın" başlığıyla, Bozcaada Belediyesi'nin adayı SİT alanından çıkarmak için çaba harcıyor" ve "SİT kararlarının kaldırılmasının adadaki turizmi geliştiriceği belirtiliyor" deniliyor.



Sayın Başkanımız, forumumuzla ilgili yaptığı açıklamada, imara açılan yerlerin önceki dönemlere ait olduğunu belirtmiştir. Fakat, adadaki SİT kararlarını kimler, ne zaman ve ne amaçla değiştirdiği açıktır.

Haberde yer alan "Betonlaşma Adayı : Bozcaada şimdilik doğal görünümünü koruyor...Ancak Belediye'nin önerdiği yasa değişikliğiyle, SİT alanı durumu yavaş yavaş ortadan kalkacak" ifadeleri durumu özetlemektedir.

Bugün gelinen noktada, Belediye'nin bizzat müdahil olduğu ve adanın sonunu getirecek imar planı, daha önce Habbele'de tüm itirazlara rağmen yapılan otel inşaatı ile Akvaryum Koyu'nda başlayan toplu konut inşaatına yönelik kimin karar aldığı bellidir.

Geçmişte alınan kararlar ve yaşanan hadiseler, adayı gelecekte nelerin beklediğinin bir göstergesidir.

Bağlarda, tarm alanlarında ve bakir koylarda yapılaşmanın önünü açan yeni imar planı ve kruvaziyer Yat Limanı gibi bir kaderi, adamıza reva görenleri tarih not düşmektedir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder