31 Ekim 2013 Perşembe

BABADERE TERMİK SANTRALİ'NDE OYNANAN OYUNU BİLİYORUZ !

BABADERE TERMİK SANTRALİ'NDE OYNANAN OYUNU BİLİYORUZ !
Ayvacık Babadere Termik Santrali ile ilgili projenin durdurulduğuna dair yapılan açıklamaları samimi bulmuyoruz. 

Nurol AŞ'nin projeyi durdurma talebini ve AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir'in açıklamalarını, yerel seçimler öncesinde daha fazla tepki çekmemek için yapılan bir siyasi manevra olduğuna inanıyoruz.

Yerel seçimler sonrasında projenin tekrar gündeme getirileceğini ve Nurol AŞ'nin Termik Santral kurma niyetinden vazgeçmediğini biliyoruz.

NUROL AŞ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan başvuruda "ön değerlendirme çalışmalarının devam etmesi" vurgusu, bu projeden vazgeçmediklerinin kanıtı olarak görüyoruz.

Çevre konusunda mücadele verenlerin ve doğaseverlerin tepkisi nedeniyle geri adım atan NUROL AŞ'nin projeyle ilgili durdurma talebini, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, şu sözlerle kamuoyuna duyurmuştu :

"AYVACIK/ BABADERE’ye bir enerji santrali kurmak için başlatılan süreç, ilgili firmanın bu girişiminden vazgeçmesi sonucu durdurulmuştur. Firma, bu talebinden vazgeçtiğine dair dilekçesini 11.10.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza vermiştir. Vazgeçme talebine dair dilekçe üzerine Bakanlık, Ayvacık’a enerji santrali yapılması için başlatılan süreci durdurmuştur." 


NUROL AŞ'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı ve geçtiğimiz günlerde detayları ortaya çıkan müracattaki ifadeler ise konunun gelecek dönemde tekrar gündeme geleceğinin sinyalini vermektedir.

“Proje ile ilgili olarak ÇED başvurusu dosyası tarafımızca hazırlanmış ve sonra ilgi yazınız ile tarafımıza Halkın Katılım Toplantısı ve Kapsam ve Özel Format Belirleme toplantısı tarihleri tebliğ edilmiştir. Bununla birlikte söz konusu proje ile ilgili ön değerlendirme çalışmalarının devam etmesi sebebi ile projenin ön çalışmaları yatırımcı firma tarafından tamamlana kadar ÇED sürecimizin durdurulması hususunu emir ve görüşlerinize arz ederiz”.

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 02.10.2013 tarihinde yapılan duyurıya göre, NUROL AŞ tarafından yapılan ÇED Başvurusu uygun bulunmuştur. (http://www.csb.gov.tr/iller/canakkale/index.php?Sayfa=duyurudetay&Id=4209)

Diğer taraftan, 07 Kasım 2013 saat 10:00'da ÇED VE SÇD DAİRESİ BAŞKANLIĞI'nda (3.Kat Toplantı Salonu) Nurol AŞ'nin katılımıyla yapılacağı duyurulan "Kapsam ve Özel Format Belirleme Toplantısı"nı ise şüphelerimizi doğrulamaktadır.

Bu nedenle, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir tarafından yapılan açıklamada, yer verilen şu ifadelerin :

"Fakat özellikle AYVACIK yöremizin, termik santral kurmak için çok doğru bir yer olmadığı kanaatini tüm Çanakkale kamuoyu gibi biz de taşıyorduk.

AYVACIK’ın tarihiyle, turizmiyle, doğal güzellikleriyle, tarımı ve hayvancılığıyla gündeme gelmesinin daha doğru olduğu kanaatindeyiz. Zaten ilimizin başka bir ilçesinde kurulu bulunan termik santrallerin halen faaliyette olduğu düşünüldüğünde, özellikle AYVACIK yöremizde bir termik santralin kurulacak olması, tüm Çanakkale kamuoyu gibi bizi de rahatsız etmiştir. Bu düşüncelerimizi İlgili makamlar nezdinde en üst düzeyde dile getirdik.

Sonuç almaya yönelik, yapıcı ve ikna edici, Çanakkale ve Ülke menfaatlerini ön plana alan girişimler sonucunda ilgili firmanın bu talebinden vazgeçtiğine dair dilekçesinin 11.10.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza verildiğini, sürecin de aynı gün Bakanlık tarafından durdurulduğunu..."


takipçisi olacağımızı ve termik santrala karşı yürüttüğümüz mücadeleye kararlılıkla devam ettiğimizi tüm dostlarımıza duyururuz.

Bozcaada Forumu

bozcaadaforumu@gmail.com

http://www.facebook.com/BozcaadaForumu
http://www.twitter.com/BozcaadaForum
http://bozcaadaforumu.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder