6 Ekim 2013 Pazar

Habbele'deki inşaat, adada ruhsat ve imar izni sorunu ile cezalar

Bozcaada Forumu toplantılarında katılımcılarımızın sıkça dile getirdiği sorunlardan biri de adadaki usulsüz yapılaşma, ruhsat sorunu ve denetim eksikliğiyle ilgiliydi. 

Katılımcılarımız "yapı yapmak isteyenlere 'plan çıkmadı' diye izin verilmezken, bazıları ise "ruhsat" alındı diyerek rahatça inşaat yapıyor" şeklinde düşüncelerini birçok kez dile getirmişlerdi.

Diğer önemli bir iddia ise, adadaki kaçak yapılar, yüzme havuzları ve kıyı ihlalleriyle ilgili herhangi bir cezai işlem uygulanmazken, imar birimindeki görevlilerin istediklerine keyfi şekilde ceza kesmesi durumuydu.

Tartışmalarda en çok dile getirilen konu ise Habbele'de denize kadar inen ve kaçak iskele yaptığı iddia edilen otelle ilgiliydi. Bir katılımcımız konuyla ilgili

"O otel işgal ettiği kıyının su kesiminde 50 metreye kadar halka açık olmak zorundadır. Yoldan görmüyor olabilirsiniz ama kepçeyle kıyıyı kazarak kendine bir plaj yaparak, oraya kocaman bir iskele yapmıştır. Otel yapımı esnasında 3 yıl önce mücadele vermiştik. Fakat otele ruhsat verilmiş. Ama şöyle bir çelişki var, koruma amaçlı plan çalışması yapılırken oraya ruhsat verilmiş. Bu arada otel yapıldı gitti zaten, durdurmaya gücümüz yetmedi." diyerek konuya ilişkin bilgiyi bütün forumla paylaşmıştı.

Katılımcılarımızın forumda dile getirdiği iddialarla ilgili araştırma yapan "İmar Çalışma Grubu"muzun ilk çalışmasını tüm dostlarımızın bilgisine sunarız.

2005 yılında Belediye tarafından önce imar izni verilen, daha sonra da 2011 yılında yine Belediye tarafından turizm tesis alanı inşaatı ve günübirlik tesis alanı için inşaat ruhsatı verilen otelle ilgili olarak :

- İnşaatın yapıldığı yerin öncesi ve sonrasına ait fotoğraflarla
- Bozcaada'da yaşayanlar tarafından imza toplanarak verilen dilekçeye Belediye'nin verdiği cevabı adaseverlerin bilgilenmesi için yorumsuz paylaşıyoruz.



































1 yorum: