12 Ekim 2013 Cumartesi

De te fabula narratur



Açık Radyo'nun kurucularından yazar ve akademisyen Ömer Madra, Bozcaada ya da atıfta bulunduğu yazında, verilen ekolojik mücadelenin, aslında tam olarak demokrasi mücadelesi olduğuna dikkat çekiyor.


Madra, "Gezi yazının ardından ülkenin dört bir yanında ekolojik mücadele olanca hızıyla devam ediyor" derken, Türkiye’de egemen olan yönetim anlayışını, Yazar ve aktivist Naomi Klein’ın görüşlerine değinerek, "dünyadan durmadan almaya, asla geri vermeden almaya dayalı bir yönetim anlayışı bu." sözleriyle yorumluyor.

Madra, "...bütün o sayısız termik santralleri, HES’leri, 3. Köprüyü, kesilen Kuzey Ormanları’nı, 3. Havalimanını, Kanal İstanbul’u, Ilısu’yu, Munzur’u, Aliağa’yı, Bozcaada’yı, Çanakkale’yi, taş ocaklarını, maden ocaklarını, kazılan bütün o maden ve inşaat çukurlarını, ve daha pek çoklarını düşünürsek... ‘hafriyatçılık’ diyemez miyiz buna? " diye sorarken, sorunun cevabını şu sözlerle veriyor : "Pekâlâ diyebiliriz. Sonu gelmeyen bu ekonomik büyüme fetişizmi, bu hafriyatçılık insanlığı bir bütün olarak umutsuzluğa doğru sürüklerken, ortada yaşanabilir bir çevre bırakmıyor ve her yerde toplumun sadece küçücük bir kesimini zengin etmeye yarıyor."

Madra'nın "Anlatılan, Bizim Hikâyemiz" başlıklı yazısının tamamı
http://www.acikradyo.com.tr/default.aspx?_mv=a&aid=32143&cat=100

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder