12 Ekim 2013 Cumartesi

Diren Bozcaada Kirpisi !



Diren Bozcaada Kirpisi !


Abbasağa Forumu tarafından yayınlanan Park Gazetesi, bozcaada ekosistemi ile ilgili başlattığımız çalışmayı, "Bozcaada Forumu, adadaki canlı türlerinin karşılaştığı tehditleri belgelemeye başladı." açıklamasıyla ve "Diren Bozcaada Kirpisi !" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

haber metni : http://parkgazetesi.com/2013/10/11/diren-kirpi/

ÇANAKKALE – Bozcaada Forumu’nun Çevre Çalışma Grubu, ada ekosisteminin korunması amacıyla bir çalışma başlattı.

Bu çerçevede, forum katılımcıları adada birlikte yaşadıkları ve tehdit altında bulunan bitki ve hayvanları tanıtıp, karşı karşıya kaldıkları baskılara dikkat çekecekler. Gönüllülük temelinde sürdürülen bu çalışma, herkesin katkılarına açık.

Çalışma grubundan yapılan açıklamada “Bu bitki ve hayvanların önemli bir bölümü zaman içinde yok olmuşlardır. Geriye kalanlarsa ciddi bir tehdit altındadır. Kontrolsüzce gelişen turizm ve yapılaşma bu tehditlerin başlıcalarıdır” deniyor.

Forumun bu anlamdaki ilk bilgilendirme çalışması, ada kirpisi denen Erinaceus roumanicus drozdovskii adlı türe yönelik. Yaklaşık 25 cm. boyunda, gövdesi dikenlerle örtülü bu canlının kızdığı veya korktuğu zaman diken topuna dönüşerek korunduğu belirtiliyor.

Ada kirpisine ve söz konusu faaliyete dair daha fazla çalışma için:

http://bozcaadaforumu.blogspot.com/2013/09/ada-kirpisi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder