9 Ekim 2013 Çarşamba

Biz kimiz?

Tüm dostlarımıza, katılımcılarımıza ve destekçilerimize,
11 Temmuz'dan bugüne "Bozcaada Forumu" adı altında faaliyet göstermekteyiz. Adamızın sorunlarıyla ilgili ada severleri ve kamuoyunu bilgilendirmemiz, kimilerini rahatsız etmiş ve çıkarlarına ters düşmüş olacak ki, son günlerde forumumuzun temsilcilerine ve en başından beri emek verenlerine yönelik haksız itham, sözlü saldırı ve hatta sokakta tacize varan müdahalelerle karşı karşı kalmaktayız.

Seçim dönemine girildiği bugünlerde, bu tür tepkilerin olabileceğini ve adadaki bazı güçlerin harekete geçeceğini biliyorduk.

Fakat son dönemde, basına "Bozcaada Forumu" ismi kullanılarak bazı haberlerin servis edilmesi ve 10 Eylül'den itibaren "Bozcaada Forum" ismiyle faaliyet göstermeye başlayan oluşum nedeniyle oluşan bilgi karmaşasına mani olmak için aşağıdaki açıklamayı yapmak ihtiyacı duyduk.

Biz kimiz?

- Bizler, 11 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Bozcaada Forumu adıyla toplanan, burada Bozcaada ile ilgili sorunları tartışmaya açan, bu sorunlardan öncelikle çözülmesi gereken kanalizasyon ve arıtma sorununu, adanın geleceğini ipotek altına alan imar planı sorununu gündeme alanlarız.

-Bizler, zamanımızın önemli bir bölümünü bu toplantılara ayırıp, fikirler ve çözüm önerileri üretenleriz.

-Bizler, kanalizasyon sorununu gündeme aldığımızda, deşarj noktalarının fotoğraflarını çeken, bunu belgeleyen, bu belgeleri dilekçeler haline getiren, bu dilekçeleri imzalayan 565 kişiyiz.

-Bizler, bu dilekçeleri muhatap mercilere götüren, bunun cevabını talep edenleriz.

-Bizler, imar planı tartışmalarını gündeme taşıyan, imza kampanyasına 11 bin imzayı verenleriz. Bu sorunun ve Bozcaada Forumu'nun tüm saygın meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, çeşitli forum ve platformlarda konuşulur hale gelmesini sağlayanlarız.

-Bunu yaparken forumun temel ilkelerini içselleştiren, diline özen gösteren, her türlü düşünceye saygı duyanlarız.

-Bizler, başlangıcından bugüne, fırsat bulabildiğimiz her an forum toplantılarına katılıp düşüncelerini dile getirenleriz.

-Bizler, Bozcaada Forumu'nu düşüncelerimizle, çalışmalarımızla besleyenleriz.

Peki siz kimsiniz?

-Belediye Başkanımız Bozcaada'da atıksu sorunu yoktur dediğinde, Valiliğin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tespitlerini yok sayıp, denize basılan ve kokan atıksuya yeraltı kaynak suyudur dediğinde ne cevap verdiniz ?

-Belediye başkanımız, "Maalesef bir mahkeme kararından dolayı bu hizmet gecikmiştir. Arıtmayı istemeyenler, dava açıp mahkeme kararıyla buradaki planların iptal edilmesine sebep olmuştur" derken bu mahkeme kararının konuyla ilgisi olmadığını kendisine söylediniz mi?

-Belediye başkanımız,"Adada iddia edildiği gibi bir yapılanma olmayacak" derken kendisine güneyde imara açılacak alanların plan paftasını gösterdiniz mi? İmara açılacak yerlerin fotoğrafla tespitini yapıp kamuoyuyla paylaşıp, bilirkişilerin fikrini sordunuz mu ?

-Belediye başkanımız, "Yapılan forum toplantıları bize karşı planlı, programlı, yıpratmak için yanlış bilgilerle halkı yanıltmaya çalışılan oluşumlardır. Bu toplantılar daha sonra Bozcaada halkı tarafından destek görmeyerek, yavaş yavaş etkisini yitirmiştir" derken, başkanın bu söylediklerine katılıyor ve onaylıyor musunuz?

-Belediye başkanımız, "Ben forumda konuşanlara ve orada toplanan 30-40 kişiye bakıyorum. Konularla ilgili hiç bilgi ve belge sahibi olmadan toplantılar yapıp ada hakkında karar vermeye çalışıyorlar." derken, "11 Temmuz 2013 gününden beri forum biziz" diyen sizler, Bozcaada Forumu arşivlerinde olan ve defalarca yayınlanan belgelerden habersiz misiniz ?

-Belediye başkanımız, "O forumdaki arkadaşlar adada uzun süre yaşamadıkları, konulara da vakıf olmadıkları için iddia ettikleri şeyleri birbirine karıştırmışlar" derken, sizler bu sözleri üstünüze alıyor musunuz?

- Sayfanızda neden kuruluş tarihimiz olan "11 Temmuz" gününe ait notları yayınlayamadığınızı (http://bozcaadaforumu.blogspot.com/2013/07/toplant-notlar-11-temmuz-2013.html)

Merak ediyoruz.

Her ne koşulda olursa olsun, adamızın geleceğiyle ilgili her türlü doğru bilgiyi paylaşmaya ve mücadeleye devam edeceğiz.

Bozcaada Forumu
http://www.facebook.com/BozcaadaForumu
http://bozcaadaforumu.blogspot.com/
http://www.twitter.com/bozcaadaforum
https://www.facebook.com/groups/bozcaadaforumu

eposta : bozcaadaforumu@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder