12 Ekim 2013 Cumartesi

ÇOMÜ çevre talanına neden ses çıkarmıyor?

ÇOMÜ çevre talanına neden ses çıkarmıyor?

Birçok konuda fikir alışverişinde bulunduğumuz ve desteklerini bizden esirgemeyen Çanakkale Çevre Platformu adına konuşan dönem Sözcüsü Sn. Hicri Nalbant, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne sert eleştiriler yöneltti.

Nalbant, "Çanakkale ili ve çevresinin sosyal, kültürel, zirai maddi-manevi tüm değerlerini yok edecek, çevresel yıkım projelerine ÇOMÜ ve İlgili birimleri neden ses çıkarmamaktadır?" diyerek tepki gösterdi.

Nalbant'ın açıklamasının bir bölümünü, dostlarımızla paylaşıyoruz.

ÇOMÜ çevre talanına neden ses çıkarmıyor?

“ÇOMÜ kamu malı niteliğinde, hangi bilgiyi üretmiş ve kamuoyu ile paylaşmıştır? Son dönemlerde; ÇOMÜ Çanakkale’nin maddi, manevi, sosyal, kültürel değerlerine sahip çıkmış mıdır?

İlimizin, Kazdağı yöresinin, Biga Yarımadasının ekosistemini yıkıma uğratacak, milyonlarca insanın içme, kullanma ve zirai faaliyetlerde yararlandığı yeraltı ve yerüstü sularının zehirlenmesine yol açacak, var olan ekoturizm ve termal turizm olanaklarını, sağlık turizmi potansiyelini zarara uğratacak, kısacası Çanakkale ili ve çevresinin sosyal, kültürel, zirai maddi-manevi tüm değerlerini yok edecek, çevresel yıkım projelerine ÇOMÜ ve İlgili birimleri neden ses çıkarmamaktadır?

Yöremizde işletilen, planlanan ve bazıları proje aşamasındaki 10 bin Megawatı aşan enerji üretim santrallarına karşı, demirçelik sanayi, liman işletmeleri, çimento sanayi gibi Dünyanın en kirletici sanayilerine karşı, yorumsuz, sessiz kalan ÇOMÜ el altından bu gidişe onay vermiş olmuyor mu?

İlimizde, hemen yanıbaşımızda Atikhisar Barajı su toplama havzası içinde, Ağı Dağı’nda, Kazdağı yöresinde vahşi madencilik çalışmaları sürerken, dağlarımızda, su kaynaklarımızın üzerinde bu çalışmaları yürüten şirketlerin yetkilileri ile iyi ilişki içerisinde bulunmak ne anlama gelmektedir ?

Kendi bilim insanlarından, kampüsleri içinde yaptığı riskli faaliyetler için görüş almayan, tüm çalışanların ve on binlerce öğrencinin sağlığını hiçe sayıp medikoyu kapatan, buna karşın insan sağlığına zararlı olduğu açıkça bilinen baz istasyonunu saat kulesi maskesi ile saklayan ÇOMÜ ne yapmak istemektedir?”

Altıncılara da fahri doktora verin

Nalbant, ÇOMÜ'nün sık sık fahri doktora vermesini de eleştirdi. “Son günlerde üniversite-sermaye-siyaset ilişkisi sonucu olarak ÇOMÜ tarafından şirketlere ve siyasetçilere fahri doktora ünvanı verildiği görülmektedir” diyen Nalbant, “Yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde fahri doktoraların verilme zamanı manidardır.

Üniversiteler hak edenlere tabi ki fahri doktora verebilirler. Ancak, kendi üniversitesinde akademik bilimsel özellik şartlarına dikkat etmeyen, bilimsel ve idari liyakat koşullarını yerine getirmeyen ÇOMÜ yönetimi sorgulanmalıdır. Hele üniversitede doçent ve profesör düzeyinde akademik kariyeri hak edip de, yıllardır alamayan bilim insanları dururken bol keseden fahri doktora dağıtmak ne anlama gelmektedir?” dedi.

http://www.canakkaleolay.com/details.asp?id=86261

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder