1 Ekim 2013 Salı

Katılımcımızdan Belediye Başkanı Mutay'ın sözlerine düzeltme...

Sn. Belediye Başkanı Mustafa Mutay'ın bir gazetede yer alan röportajda kullandığı ifadelere, ithamlara ve yönelttiği iddialara, dava sürecine dahil olmuş bir katılımcımızdan düzeltme gelmiştir. Tüm dostlarımızla, kamuoyuyla ve katılımcılarımızla paylaşırız.

" Sayin Belediye Baskani M.Mutay ile Focus Haber gazetesinde yapilan Röportajda,"Aritma Tesisinin Poyraz Limana yapilmasini istemiyenler Mahkeme karariyla planin iptal edilmesine sebeb olmuşturlar" şeklinde bir ifade kullanmaktadır.

Söz konusu iptal davası, imar planında mülkiyet hakkını kısıtlayan fonksiyon değişikliğine gidildiği ve imar, mevzuatına, şehircilik ilkelerine ve planlama tekniğine aykırı uygulamalar içermesi nedeniyle açılmıştır.Bursa 3. İdare Mahkemesi planı bu gerekçeleri haklı bularak planı iptal etmiş (2006/1466), Danıştay 6. Dairesi de bu kararı onaylamıştır ((2008/9115). Davanın hiç bir aşamasında arıtma tesisi söz konusu olmamıştır.

Sayın Mutay, gerçekleri tahrif ettiği ve iptal edilen imar planında Belediye'nin hukuka aykırı uygulamalarının üstünü örttüğü gibi, Mahkeme kararlarına ilişkin şaibe uyandırıcı bir üslup da kullanmaktadır. Kaldı ki, plan 2008'de iptal edilmiş ve Bozcaada Belediyesi yeni planı hazırlamak için 5 yıl beklemiştir. Bu beş yıl boyunca da, Çanakkale çevre Müdürlüğü'nün de tespit ettiği üzere, Bozcaada'nın atık suyu arıtılmaksızın Poyraz Liman'dan denize akıtılmıştır.

Bu çevre cinayetinin sorumlusu olan Sayın Mutay, kötü yönetiminden kaynaklanan bu durumun sorumluluğunu bu durumdan en çok mağdur olan kişilerin ve iptal davası açmış olan kişilerin üzerine yıkma kurnazlığına sığınarak yükümlülükten kurtulmaya çalışmaktadır.

Bu gercegi Kamuoyuna,Basina,tüm Adahalkina ve Röportaji yapan Focus Habere bildiririz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder