26 Eylül 2013 Perşembe

Bozcaada Forumu denize sahip çıkıyor

Park Gazetesi

Bozcaada Forumu denize sahip çıkıyor
Bozcaada Forumu denize sahip çıkıyor
Temmuz ayından bu yana, Bozcaada Forumu denizi kirlilikten koruma mücadelesi veriyor.
Öncelikle forumun Altyapı Çalışma Grubu, Poyraz Limanı Bekçibayır mevkiinden arıtılmadan denize verilen atıksuları fotoğraf ve videolarla tespit etti. Ardından, bir imza kampanyası başlatan forum, 565 imzalı dilekçeyi Valilik, Kaymakamlık ve Belediye’ye teslim etti.
Dilekçeye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 19 Eylül tarihinde gelen cevapta Belediye uyarılıyor: “Belediye Başkanlığınıza, Atıksu Arıtma Tesisi Kurmak ve işletmeye almak için 2872 Sayılı Çevre Kanunu İş Temin Planı kapsamında 2016 yılında kadar süre verilmiş olup; bu süre zarfında kanalizasyon hattına bağlanan atıksuların derin deşarj yapılarak alıcı ortama verilmesi gerekmektedir.” Cevapta, Belediye’nin çevre kirliliğine yol açabilecek durumları acilen ortadan kaldıracak tedbirler alması gerektiği belirtiliyor.
Bozcaada Belediyesi ise konuya dair açıklamasında söz konusu suyun kanalizasyon atıksuyu olmayıp yer altı kaynak sularından sızıntı olduğunu iddia ediyor ve durumu inkar ediyor.
Bozcaada halkı 2010 yılında da deniz kirliliğine karşı benzer bir imza kampanyası yürütmüştü. O tarihte de, Çanakkale Valiliği aynı mevkiden denize verilen kanalizasyon suyu konusunda Bozcaada Belediyesi’ni uyarmıştı. Konunun takipçisi olduğunu ifade eden Bozcaada Forumu, bütün ada halkını çevre ve denize sahip çıkmaya davet ediyor.

Kaynak : http://parkgazetesi.com/2013/09/26/bozcaada-forumu-denize-sahip-cikiyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder