3 Eylül 2013 Salı

Çevre Düzeni Planının iptali için Ankara'da dava açıldı


Bozcaada Forumu 15. toplantısını 2 Eylül pazartesi gecesi saat: 22.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda 52 kişinin katılımıyla yaptı.
Forum başlarken katılımcılarla paylaşılan forum ilkelerimiz şöyle:
- Forumlarda herhangi bir siyasi kutuplaşmaya izin verilmemesi,
- Herhangi bir grupla ya da kimseyle hesaplaşmaya girilmemesi,
- Kimseyi incitmemek için kullanılan dile özen gösterilmesi (ötekileştirici, aşağılayıcı ve alaycı bir dil kullanılmaması) gereklidir.
- Forumda her konuşmacının belirli bir konuşma süresi vardır. (3 dk.)
- Karşılıklı konuşma ve diyaloğa girilmemeli, polemik yaratılmamalıdır.
Gelecek toplantının moderatörü seçildi.
İmar çalışma grubu, Bursa Şehir Plancıları Odasının, Bozcaada'nın yeni Çevre Düzeni Planının iptali için Ankara'da dava açtıklarını duyurdu.
Change.org'daki imza kampanyasında toplanan imza sayısı 10.000'i aştı. Katılımcılar bu süreçle ilgili görüşlerini paylaştılar.
Gündemin diğer maddesine göre, sokak hayvanları ve hayvan barınağı üzerine düşünceler dile getirildi. Bu konuda bir çalışma grubu kuruldu. Bu grup, Türkiye'deki ve dünyadaki bütün hayvan dostlarıyla iletişim kurarak, adadaki hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmek, ayrıca sağlıklı ve uygun niteliklerde bir hayvan barınağı kurulması için çalışacak.
Konuşmalar sırasında, ada merkezinde yaşayan bir köpeğin tüfekle öldürülmesi şiddetle kınandı. Bu olayların tekrar yaşanmaması için, gerekli duyarlılığın gösterilmesi benimsendi.
Çöp konusunu gündeme getiren bir katılımcının önerisi üzerine adanın çeşitli yerlerinde değişik zamanlarda temizlik çalışması yapılması tekrar gündeme geldi.
Ayrıca Ayazma plajına izmarit kutucuklarının konulması için spor klubüyle konuşulması önerildi.
Bir katılımcının Ayazma günübirlik tesislerindeki tuvaletlerin durumundan söz etmesi üzerine, belediyeyi göreve çağıran çok imzalı bir dilekçe verilmesi benimsendi.
Kültür-sanat çalışma grubu, Bozcaada Bağbozumu Festivali için hazırlayacağı gösterinin çalışmalarını anlattı.
Gelecek toplantı, 5.Eylül.2013 perşembe günü saat:17.30'da Zübeyde Hanım Parkı'nda yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder