14 Eylül 2013 Cumartesi

"Bozcaada'nın insana ve doğaya saygısı olan güzel ve istisnai insanlara ihtiyacı var..."

Feridun Düzağaç : "Adanın istisnai insanlara ihtiyacı var"

...insanların bu küçük yere sığmadığını nasıl görmediniz ve methiyeler düzdüğünüz liman lokantalarının yer aldığı bölgeye hakim olan “taşkın foseptik” kokusunu nasıl duymadınız?

Değme şehir plancılarına taş çıkardığınız acımasız imar önerileriniz inanın ki bu adada fani menfaatleri uğruna gözünü ve hırsını rant ile doldurmuş en azılı müteahhitlerin düşlediğinden bile merhametsizdir.

Sözün özü her şeye rağmen güzel adamızın her şeyi kendi menfaati için isteyen ve hak gören şımarık, küstah ve saygısız turistlere değil, gerçekten insana ve doğaya saygısı olan güzel ve istisnai insanlara ihtiyacı vardır.

***

Dilhan Öztamur : "Zaman içinde kanalizasyonları denize akıtıp,ağaçları kesmeye başlayacaklar"

Şu anda bile en güzel koylardan birinde spa merkezi açmaya çalışıp inşaata başlayanlar var. Sonucu tahmin etmek güç değil; zaman içinde kanalizasyonlarını denize akıtıp ağaçları kesmeye başlayacaklar. Bozcaada bir taş yığınına dönecek. Siz ki doğallıktan yana bir yazarsınız, Bozcaada'nın devlet eliyle binalaşmasını istemeniz büyük çelişki değil mi? Bakir yerlerden biri olarak kalsa Bozcaada ne olur? Yozlaştırmaya ne gerek var?"

***

Ebru Tekeli : "Gelişim vizyonu, dokuyu yağmalamak üzerine"

Adanın doğal dokusunu koruyarak, üzüm bağlarını müteahhitlere peşkeş çekmeksizin söylediklerin Türkiye'de gerçekleşebilir mi? Bir bakacaksın tam da kaçtığımız her şeyi adada buluvereceğiz. Dilediğinin bunlar olmadığının farkındayım ama ülkenin gelişim vizyonu ve politikası dokuyu korumak değil yağmalamak üzerine kurulu...

***

Bozcaada'nın geleceğini yakından ilgilendiren imar planı ile ilgili tartışmalar sürerken, 2 yıl önce ulusal basında yer alan "Bozcaada'nın Eksikleri" başlıklı yazıya itiraz eden kimi ada tutkunlarının düşüncelerini, bugüne ışık tutuyor olması nedeniyle tekrar paylaştık.

1 yorum:

  1. Bozcaada'mızın geleceği için çok ama çok önemli bir konu..Bu imar planı acilen durdurulmalıdır!

    YanıtlaSil